Приказки

Сърдитката

Имало едно време една малка принцеса, която се казвала Ваяна. Тя била много сладка щом се усмихвала, но това се случвало рядко, защото принцеса Ваяна почти през цялото време се сърдела на някой за нещо. Ту било дъждовно, а тя искала да играе навън, ту яденето и не изстивало достатъчно бързо. Малката принцеса винаги си намирала за какво да се сърди. Петте и по-големи сестри я наричали "Сърдитката".

Домашното на Дани ;)

19-годишната Надя седи в чакалнята на частен кабинет, яде солети, а по бузите и се стичат сълзи. До нея, с каменна физиономия седи 23-годишният й приятел, Боян, облегнал стиснати ръце на разтворените си колене. Въпреки, че седят в непосредствена близост пропастта между тях е очебийна. Не се поглеждат, не си говорят, не показват с никакъв жест, че са заедно. Той стои безмълвен и решителен, тя тихо подсмърча и хрупа солети.

Снежи

Скъпа г-жо Мутафчиева,

Изпълнявам си обещанието, което дадох на бала. Ако си спомняте, помолихте всеки ваш ученик от нашия випуск да ви държи в течение на това как се развива живота му. Ами ето моя.

Престъпникът

Страх ме е да погледна човека. Той седи на металната маса и не помръдва. С нищо не издава да е нервен, но аз съм!!! За първи път ми е. Едва измрънквам „Добър ден” като мислено се плесвам през устата.... как може да е добър този ден? Не и за мен. Не и за него. Оставям чантата си на стола и се залавям за работа. Човекът диша – това е единственият звук в стаята. 
 

This web site is powered by Drupal and K2
Hosted by Online Trading Ltd.
RSS Entries