Тревата винаги е по-зелена...

Отоплението на дърва си има своите романтични и екологични предимства, но постоянната занимавка не е едно от тях. Понякога (винаги) се случва през нощта печките да гаснат и сутрин стаите да се студени. Затова обикновено вечер преди лягане ги набумкваме с дърва с надеждата да оцелеят до зори.
В една студена, ветровита и снежна вечер аз набумквам печката в детската. Децата, които още не са заспали, се оплакват:
"Не, мамо, топло ни е!"
Аз поглеждам през прозореца към виелицата навън и се опитвам да ги вразумя като резонирам думите за гладните сомалийчета на покойната ми баба, с които ме убеждаваше да си изям вечерята. Разказвам им със сълзи на очи колко много деца по света, че и в България, няма къде да се скрият в зимната нощ и умират от студ.
Линка изобщо не е затрогната от прочувственото ми слово и със жален глас казва:
"Да, мамо, но има и деца, които умират от жега и това сме ние!!!" :D

Коментари

Татяна Ковачева (☻) 6 Март, 2011 - 17:52

Здравейте,радвам се,че ви намирам.защото след решението ми да не пусна малката си дъщер(4г.) в системата се запитах какво мога да сторя,за да й дам необходимите знания.Всъщност,оказа се,че доста от нещата,които съм приемала за неотменен ход при израстването й са втълпена ми,невярна представ.И доста вредна.
Сега търся минали по този път.Започвам да оформям някакъв план и даже да го пускам в изпълнение.Намирам постоянно нови практични идеи.Но ми е трудно,чак ме дострашава понякога.Затова много бих желала да се запозная с колкото може по вече "хоумскулинги" ,а не само да чета за тях и да почерпя от опита им.От Варна съм.
Спирам и изпращам,защото грипозната малка се събуди.
Поздрави:) 
 

This web site is powered by Drupal and K2
Hosted by Online Trading Ltd.
RSS Entries