Женската "сексуалност"

Може би ще прозвуча малко грубо, но житейския ми опит ме оставя с впечатлението, че повечето жени са много тъпи същества. Сами се поставят в ситуации, които водят до големи каши и много наранени чувства, без да могат да осъзнаят простия факт, че сами са си виновни.
Жена в "зряла" възраст живее на семейни начала с мъж, когото не само че не обича, ами дори и не харесва (тъй като непрекъснато повтаря колко бил зле). Изневиделица забременява и живота и тотално се проваля, започва да се чувства измамена, изиграна, прецакана, започва още повече да му се дразни и т.н. Секса прави бебета. Знам, че това не е новина, но някои хора упорито отказват да го разберат и се поставят в положение, в което рискуват забременяване от "неподходящия" тип, само за да запълнят някакви емоционални кухини.
Жената, за която говоря е страхотна, интелигентна, има много интереси и се развива в посоката, в която винаги е мечтала професионално. Не мога да разбера каква е тая нужда да бъдеш прикачена за мъж (който дори не харесваш) и да рискуваш появата на едно дете (или доживотна емоционална травма от аборт).

Друг случай. Девойка спи с "приятел", минават месец и половина и тя още чака той да и се обади. Тъпото тук е, че "приятеля" е гадже на нейна приятелка. Въпросната девойка се измъчва от извършеното от нея предателство и се сеща да него всеки път щом види приятелката си, лицемерничи и няма покой. Когато я попитах защо по дяволите се е хванала за този парцал, който 1во изневерява на приятелката й и 2ро изчуква и зарязва нея, тя ми казва "Това беше най-хубавия секс в живота ми, харесва ми как ме кара да се чувствам". Егати оправданието! Толкова ли е важен тоя секс бе? Някак си ми се струва, че значението му в ежедневието на нормалната жена се преекспонира! Толкова ли няма какво друго да те радва в живота? Ок, тъпанара те е накарал да се чувстваш добре докато те е свалял, но след това като е изчезнал и не се е обадил повече, не те ли е накарал да се чувстваш тъпо? Защо стоиш в трепетно очакване да ти се обади златния той и си готова да му простиш факта, че се отнася с теб като с момиче на повикване, само за да се самозалъжеш още един път с някаква идеализирана наслада?

Трети случай. Също зряла жена. Тя "търси любовта" и се чуди защо не я намира. Не я намира, защото инвестира време и усилия в търсенето и впечатляването на мъже, които би било по-добре да инвестира в личностно развитие. Излишно е да казвам, че спи със всеки нов любим, като "тотално му се отдава". Много умно да се отдаваш тотално, на човек, който повече си измисляш отколкото познаваш. Ако със същия хъс и вяра, с които започва нова връзка търси начини да се справи сама с емоционалните си проблеми, тогава един ден ще ги реши и ще е готова наистина да обича. Мъжете усещат, когато се закачваме за тях, за да смучем удовлетворение и вярвайте, това им е обидно :(

Обидно е и за всички жени, когато представителки на този пол се събират по един или друг начин с мъже, за да решат някакъв свой емоционален проблем (и като видят, че не става да обвиняват мъжа). Хората май започват да губят представа какво означава да имаш здравословна връзка. Здравословна връзка не може да има, когато самата ти си нездрава емоционално. Не можеш да се събереш с някого, защото без него се чувстваш като "нищо". Ако не се стегнеш сама да направиш необходимото, така че не само да се почувстваш "нещо", но и да повярваш, че си "страхотен човек", никои няма да може да те накара да го повярваш, или поне не за дълго. Когато самочувствието и самооценката са базирани на одобрението на някой мъж, то те са безпочвени. Ако някой те кара да се чувстваш страхотна, но ти не се чувстваш страхотна без него, то тогава не си страхотна. Толкова е просто. Изобщо не е разумно да оставяш самочувствието си в ръцете на един човек - добре познатата поговорка за всички яйца в една кошница. Единственото истинско самочувствие е това, което успееш да си извоюваш, когато постъпваш правилно в трудни ситуации, когато доказваш чрез дела на себе си и на всички, че си силен и добър човек.
Ако се страхуваш да си сама (без половинка), ако търсиш стойността си в мъжкото одобрение, ако добрия секс е по-важен за теб от доброто приятелство, тогава мило момиче не се сърди ако живота ти стане латиносериал. Няма кой да обвиняваш освен себе си!

Коментари

Еми (☻) 15 Февруари, 2010 - 18:15

Много готино си го написала, Меги. Важен урок, на койтп трябва да научим дъщерите си. 
 

This web site is powered by Drupal and K2
Hosted by Online Trading Ltd.
RSS Entries